Naaitechnieken

Om dingen te maken met de naaimachine zul je natuurlijk ook bepaalde technieken moeten leren. Als ik die op zocht dan kwamen er allerlei moeilijke termen om de hoek kijken waar het mij meer van duizelde dan duidelijker werd. In de pagina’s hieronder leg ik allerlei technieken uit om te rimpelen, baleinen in te naaien of hoe je een zoom naait.

Ik hoop dat het je helpt om die lastige dingen in een naaiwerkje te begrijpen en om net als ik er veel plezier aan te beleven, wetende dat je kwaliteitskleding ook thuis gemaakt kan worden.

2 Replies to “Naaitechnieken”

 1. Claudia Eberth says:

  Goedenavond,

  mij naam is Claudia Eberth en druk bezig met het maken van een jurkje. Nu kom ik erachter dat de jurk wat te kort is voor mij want ik zit n.l. in een rolstoel.
  Nu heb ik een extra stuk stof in dezelfde breedte als de jurk afgeknipt dubbelgevouwen en dat wil ik zo onderaan de rok vastmaken. Hoe kan ik dat het beste doen zonder dat de extra stof naar buiten gaat staan?

  Groetjes,

  Claudia

  Reply
  1. Miss Needle says:

   Hoi Claudia,

   Dat extra stuk er aanzetten werkt meestal erg goed. Als de rok iets wijd uit loopt kun je ervoor kiezen om dit extra stuk ook wat wijder uit te laten lopen, in de lijn met de bestaande rok dus in het verlangde. Je kan hem ook juist recht maken, dan zal hij niet snel omhoog krullen. Mocht je er alsnog bang voor zijn, dan kun je deze extra strook ook een beetje rekken tijdens het naaien, dan zal ie nooit naar buiten gaan staan.

   Succes met je naaiproject!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.