Rozetsjaaltje

Foto van de makkelijk zelf te maken sjaalEde rozetsjaalen chique sjaal (shawl) om zelf te maken in een avondje. Doordat de rozetten om en om zitten valt het sjaaltje speels naar beneden en is het een leuk accent op een effen kledingstuk eronder.

Nodig: Stuk stof (tricot) van ongeveer 2 meter bij 40 cm, naald en draad en een meetlint

Om de 12cm een rozetje, link of rechtsPlan de rozetten op de stof. Ik heb de stof in 2-en gedeeld en om de 12 centimer een rozet geplaatst. de ene keer link, de andere keer rechts. Elk midden van een rozet heb ik even snel aangegeven met een knopspeld. Doe dit voor de gehele lengte van de stof totdat je aan het einde bent.

Het midden van de rozet zit bij 5cmVervolgens ga je ieder rozetje maken met naald en dubele draad. Hiervoor leg je het meetlint langs de knopspeld, waarbij de knopspeld bij de 5e cm zit. Elk rozetje gaat dus 10cm bij elkaar brengen. Ga nu om en om de stof doorrijgen; 1cm boven de stof, 1cm on der stofdoor, 1cm erboven langs, etc.

Totdat je bij de 9 cm bent, want je moet wel de twee draaduiteindes aan elkaar kunnen knopen. (eigenlijk maak je dus 9cm stof aan elkaar).

Dan ziet het er ongeveer zo uit:het stiksel, om de cm

Een close-up van een rozet zoals deze wordtHaal dan voorzichtig beide uiteindes naar elkaar toe en left hier een strak knoopje in. Als je de stof een beetje spant tijdens het bij elkaar knopen, dan rimpelt de stof mooi evenwijdig.

Je hebt nu 1 rozetje gemaakt, op naar de volgende totdat je aan het einde bent gekomen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.