Laptophoes

Je kan ieder jaar geld uitgeven aan het kopen van een beschermhoesje, maar je kan ook zelf iets maken met de middelen die je misschien al in huis hebt.

Eerder heb ik met dit basisprincipe zowel een laptophoes als een beschermer voor een mobiele telefoon gemaakt. Omdat je hem zelf maakt is ie precies geschikt voor jouw maat toestel of laptop!

Nodig: Zachte stof voor de binnenkant (handdoek/theedoek/poetsdoek) + mooie stof voor de buitenkant, maten van het apparaat, onsje creativiteit.

hoes voor een laptop

 

Neem de maten op van het apparaat. Neem, aangezien je stof ook ruimte inneemt, de maten op het patroon ruimer over. Handdoek neemt bijvoorbeeld ongeveer twee cm per hoek extra in.

Op het plaatje zijn verhoudingen genomen van een laptop. Voor je mobiel zal de layout er dus heel anders uit zien.

 

Maak ook de andere zijkant vast

Vouw het onderste deel naar boven en zet beide zijkant vast. Hierna draai je het geheel om.

Als je hier een groffe (decoratieve) steek neemt, zou je kunnen overwegen niet om te draaien om een soort van onafgewerkte / grungy look eraan te geven. Je zou kunnen overwegen de randen met een lockmachine af te werken, of met de hand met een grove draad een alternatieve afwerking te geven.

 

draai het geheel binnenstebuiten en maak een sluiting

 

Bepaal dan hoe je de sluiting wil maken. Een grote knoop kan erg leuk zijn, misschien een strikje of een elastieken band? Misschien een haakje dat je nog hebt liggen? Klittenband zou kunnen werken, of misschien 1 grote decoratieve strik over het geheel heen?

3 Replies to “Laptophoes”

 1. Nuria says:

  Hoe maak je de zachte stof voor de binnenkant (handdoek/theedoek/poetsdoek) vast aan de mooie stof voor aan de buitenkant?

  Alvast bedankt!

  Nuria

  Reply
  1. Miss Needle says:

   Hoi Nuria,
   Het mooiste is om de beide lappen stop eerst rondom aan elkaar te naaien (goede kanten op elkaar), en een klein stukje naad open te laten. Door dat gat heen keer je het geheel dan, zodat je de naden binnenin hebt zitten, en de goede kant van de stof aan de buitenkant.
   Vanaf hier kun je dan de vorm van de hoes verder naaien zoals beschreven, en heb je altijd net afgewerkte randjes.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.