Stoffen

Je wilt natuurlijk iets moois maken, maar als je nooit eerder stoffen hebt gekocht, welke moet je dan kopen?

Misschien heb je hier wel een idee over, maar ik kon het me in het begin moeilijk voorstellen hoe hetzelfde model eruit zou komen te zien in een hele andere stof. Dit komt gaanderweg vanzelf, en hoef je in het begin ook nog niet te hebben. Je bent immers nog aan het leren, de fijne kneepjes komen later wel.

Sommige patronen zijn alleen geschikt voor tricot-stof, dat is een stof met rek erin. Zomerjurkjes zijn vaak van tricot gemaakt, net zoals tuniekjes en longsleeves. Het is een van de meestvoorkomende stoffen in de winkels op het moment.

Er zijn verschillende meningen over waar je mee moet beginnen, een rekbare of een niet-rekbare stof. Mijn moeder zei altijd dat rekbare stoffen moeilijker waren, ikzelf heb daar een andere mening over. Mijn ervaring is dat een rekbare stof vergevingsgezinder is als het gaat om pasvorm en het inzetten van mouwen en zou dan ook aanraden daar mee te beginnen.

Kijk eens in de sectie Makkelijk te maken om een makkelijk vest van tricot te maken, of een rokje, dan ervaar je het zelf.